נפילתה של המציאות – התמודדות עם מצב המלחמה הנוכחי מנקודת מבט לאקאניאנית / מאת יהודה ישראלי, עריכה ליטל קפלן נפילתה של המציאות מתוקף היותנו יצורים מדברים אנחנו חיים בסיפור, סיפור החיים של עצמנו. לסיפור הזה אנחנו קוראים 'מציאות', וכשהסיפור 'מציאות' קורס, אנחנו חשופים מול הדבר הממשי, הטראומתי. משהו גולמי, זוועתי, כמו בשר חשוף מתחת…
לקריאה נוספתמאמר לקראת תחילת תכנית הלימודים השנתית 10/10/23 בפורום לאקאן תל-אביב. לאקאן פותח את הסמינר הראשון שלו בשנת 1953, סמינר בנושא הכתבים הטכניים של פרויד, עם התייחסות לטכניקה של מורה הזן ששובר את השתיקה, לא משנה עם מה, עם קואן סתום או עם אקט (Lacan [1953] 1988). ההפתעה אפשרית מכיוון שהיחס של מסטר הזן ללמידה אינו…
לקריאה נוספתבתאריך 16/1/21 פורום לאקאן ת"א אירח את מרק שטראוס. שתי הרצאות בזום על: הגנת האשליה, והמוצא האנליטי מהבדידות בת זמננו.
בתאריך 16/1/21 פורום לאקאן ת"א אירח את מרק שטראוס. שתי הרצאות בזום על: הגנת האשליה, והמוצא האנליטי מהבדידות בת זמננו
פורום לאקאן תל אביב קיים ב- 8/9/20 השקה לספר "פרדוקסים בפסיכואנליזה לאקאניאנית" מאת יהודה ישראלי והוצגה גם תוכנית הלימודים של פורום לאקאן תל אביב לשנת 2020-2021. עידן אורן דיבר על הסמינר שייתן "סבל וסיפוק" ועל הפרדוקס "Solve and dissolve". דפנה בן זקן הציגה את הסמינר שתיתן "הנרציסיסם והדחף" ועל הפרדוקס: "לאהוב זה לתת את מה…
גבריאלה קוסטרדי בזום על האקט האנליטי והאקט הפוליטי 8/6/20
הקומיקאי אנדי קאופמן נהג להמשיך לשחק את הדמויות שגילם גם כאשר ירד מהבמה, עד כדי כך שאי אפשר היה עוד להבחין בינו לבין הדמות שברא. דרך התבוננות בסיפור חייו ועבודתו של קואפמן מבקש ד״ר יהודה ישראלי להמחיש רעיונות לאקאניאנים על השכבה הדקיקה של זהות שאנחנו נוטים לקרוא לה ״אני״, ועל החשיבות שבאפשרות להשתחרר ממנה עבור…
לקריאה נוספתגליון 17 של כתב העת הפסיכואנליטי Wunsch בנושא הידע של האנליטיקאי/ת וה"לדעת לעשות" שלו/ה. בתוך הגליון מאמרים בין היתר של אליזבת תאמר, מרק שטראוס, וקולט סולר להורדה: wunsch17
לקריאה נוספתIntroduction What I’m going to say today has its clinical basis in the cases of babies who are at risk of autism. This allows us to introduce the way Lacan criticizes the second theory of drives in Freud, in which he opposed life drive to death drive. Lacan regards it as nothing other than the…
לקריאה נוספתטיפול משולב בתינוקת ואימה מגיל 4 חודשים עד שנתיים / ד"ר מארי כריסטין לזניק [1] [2] הצוות במרכז לטיפול בתינוקות (PMI) היה מודאג לגבי הגברת פ. עוד טרם לידתה של סוניה. היא היתה בטיפול במרכז זה מאז לידתו של בנה הבכור. לידתו של תינוק זה היתה ארוכה וכאובה מאד עבורה. התינוק התפתח מצוין אבל מאז שנודע…
לקריאה נוספתנמסר ב- 8.9.2020 כדברים בהשקת ספרו של יהודה ישראלי "פרדוקסים בפסיכואנליזה לאקאניאנית" כשהתוכנייה להשקה פורסמה עוד לא ידעתי על מה אדבר, וראיתי את הנושא שדפנה לדבר עליו, ההדדיות של האהבה, והופתעתי מהבחירה הזו. ושאלתי את עצמי למה אני כ"כ מופתע. התשובה שלי לעצמי הייתה שהספר הזה, שאני מכיר אותו באופן אינטימי מאוד, הוא לא…
לקריאה נוספתהרצאה שניתנה בתאריך 8/9/20 לרגל השקת הספר "פרדוקסים בפסיכואנליזה" ולרגל פתיחת שנת הלימודים במרחב הקליני 2020-2021 אני רוצה לקשור יחד שלושה נושאים. מיתוס, נושא שאלמד השנה, פרדוקסים, נושא שלימדתי אותו בשנים קודמות, ותכונה משותפת לפרויד, לוי-שטראוס ולאקאן שאני חושב שהיא מרכזית לעבודתו של האנליטיקאי. כל זאת כדי לפרש את אמירתו של לאקאן בהקדמה לסמינר…
לקריאה נוספתפורום לאקאן תל אביב שמח לברך את הפסיכואנליטיקאי יהודה ישראלי חבר הפורום על הוצאת ספרו החדש "פרדוקסים בפסיכואנליזה לאקאניאנית" בהוצאת רסלינג עורך: עידן אורן הספר מהווה נדבך נוסף בתרומה של יהודה לשיח הלאקאניאני בישראל ובעולם. כמו ספריו הקודמים, גם ספר זה מאופיין בבהירות מחשבה יוצאת דופן ומקיים זיקה אינטימית לקליניקה האנליטית. בספר רותם יהודה עקרונות…
לקריאה נוספתמֶעֶבֶר לאהבה – תגובה של עידן אורן להרצאה של אליסבט תאמר תודה לאליסבט על הדברים האלה שהעניקה לנו, שהם צלולים, מדויקים, ודחוסים. אפשר לפתח כל פסקה בדברים שלה פיתוח ארוך מאוד, ולכן אצמצם עצמי לנקודה אחת. הכותרת שאליסבט בחרה מכוונת אותנו לאבחנה של פרויד ביחס לגורל האנליזה, במידה שהיא תלויה בהעברה. פרויד הצביע על כך…
לקריאה נוספתההעברה האנליטית: פירותיה ומבואותיה הסתומים אליסבת תאמר הרצאה זו נמסרה בכנס מקוון שערך "פורום לאקאן תל אביב" ב- 26.6.2020 בנושא "ההעברה" תחילה, אבקש להסב את תשומת לבכם לכך שתופעת ההעברה היא אפקט של השפה, ובתור שכזו, אין היא נחלתה הבלעדית של הפסיכואנליזה. לאקאן כבר הצביע על עובדה זו כאשר בחר להתבסס על הטקסט המשתה של…
לקריאה נוספתזהו תרגום של ראיון מצולם עם קולט סולר לקראת הכנס שיעסוק ב"אהבה ושנאה" ויתקיים ב-30.11-19 -1.12.19 בפריז . הראיון התפרסם ב25.10.19- ברשת של הפורומים של השדה הלאקאניאני הבין לאומי. שאלה: מדוע בחרתם בנושא אהבה ושנאה לכנס הקרוב? קולט סולר: אכן בחרנו לכנס נושא שהוא בו זמנית מלא רגש (passion) אך גם בנאלי. בכך שם הכנס…
לקריאה נוספתNote on the Child: October 1969: Jacques Lacan ,A note, given by Jacques Lacan to Mme Jenny Aubry in October 1969 In the conception developed by Jacques Lacan the childʼs symptom is found to be in a position of answering to what is symptomatic in the family structure.e The symptom, which is the fundamental fact…
לקריאה נוספתMARC STRAUSS – פסיכיאטר, פסיכואנליטיקאי, חבר מייסד של הארגון הבינלאומי של הפורומים ושל האקול של הפורומים של השדה הלאקאניאני בשבת 9.1.16 במרכז סוזן דלל. רח' יחיאלי 5, נווה צדק, תל אביב. סטודיו A, בקומת קרקע בתרגום מצרפתית לעברית הרשמה: 15 דקות לפני כל הרצאה 14:00 – הלא מודע בהוראה המאוחרת של לאקאן לאחר השינוי הגדול בתפיסתו של לאקאן את אופני…
לקריאה נוספתהסבל של הסובייקט בן זמננו מארק שטראוס הרצאה שנתנה בבתל אביב, ב- 9.1.16 , בכנס של הפורום תרגום: דפנה בן זקן, אדוארדו מינסאס לאקאן הראה את החידוש והמקוריות של השיח בן זמננו, אשר מסדיר את הקשרים האנושיים. אם הקשרים המסורתיים מארגנים ,לא בלי קשיים, גם את היחס בין המינים וממתנים את השנאה, השיח בן זמננו…
לקריאה נוספתההיסטוריה, המשפחה, הסובייקט, הסימפטומים של הילד מארק שטראוס הרצאה בפורום תל אביב, 9.1.16 תרגום: אדוארדו מינסאס ודפנה בן זקן אם יש ארץ שבה להיסטוריה יש מקום ויש מחיר הרי זה כאן, בישראל. תודה לעמיתי שהזמינו אותי להציג את עבודתי בפניכם ותודה לכם שבאתם להקשיב לי. מכיוון שקראתי לאחרונה את "סוס אחד נכנס לבר" של…
לקריאה נוספתהאם ניתן לחשוב על קליניקה של הקשר הבורומאי שתבחין בין פסיכוזה ואוטיזם? מארי כריסטין לזניק[1] כבר שנים רבות אני אומרת לעצמי שצריכה להיות דרך להשתמש בקשר הבורומאי כדי שנוכל להציג אופני מיון מורכבים יותר מאלו המקובלים במורשת הפסיכיאטרית: נוירוזה, פסיכוזה ופרברסיה. כשהגוף מסתלק לאקאן המציא את הקליניקה של הקשר הבורומאי כאשר קרא ב"דיוקן של האמן…
לקריאה נוספתאמפתיה רגשית ואוטיזם[1] מארי כריסטין לזניק [2] אצל התינוקות שאני מטפלת בהם, יכולים להיות גורמים של רגישות יתר שמובילה אותם להיסגר בפני קשר עם מבוגר, וזאת כאשר מחשבות מדאיגות מופיעות אצל אותו אדם, מבלי שהוא ער לכך שהוא חושב אותן. אנו יודעים שילדים אוטיסטים מצטיירים כמי שאינם מסוגלים להפגין אמפתיה כלפי בני גילם, עד לדרגה…
לקריאה נוספתמאמר זה נכתב כפרלוד, כהקדמה-הזמנה לכנס בנושא שעורך לואיס איצקוביץ מטעם פורום פריז של השדה הלאקאניאני הבינלאומי. לואיס הוא ידיד ותיק של פורום ת"א ורבים מחברי הפורום יגיעו לכנס בתאריכים 26-27 לנובמבר 2016. רוב הכנס יהיה הרצאות מתורגמות מצרפתית לאנגליית. פרטים על הכנס באתר. אקטים ועכבה\ לואיס איצקוביץ' לאנליטיקאים יש עניין באקט האנליטי. הדבר לא…
לקריאה נוספתהפסיכואנליטיקאים בצומת הדרכים (על הדיסק המסתובב) Albert Nguyên הרצאה בפורום תל אביב של השדה הלאקאניאני 28.5.2016 ראשית אני מבקש לומר לכם שזוהי הנאה גדולה עבורי להיות בישראל ואתכם. אני מודה לכם על הזמנתכם ומקווה שהמפגש בינינו יהיה פורה עבור כולם. אתחיל הרצאה זו על הפוביה עם מעט קליניקה ואציג שתי דוגמאות שמראות שהפוביה עדיין אקטואלית…
לקריאה נוספתקליניקה של התענגויות ואלו המכונים בורדרליין אלבר נגויין תל אביב, 28.5.2015 תרגום: אדוארדו מינסאס עריכת לשון: עידן אורן צריכים להתייחס למקרים הקליניים, שהאנגלוסקסים וממשיכיהם ב-IPA קוראים בורדרליין, על מנת לתת את הדין על תופעות קליניות מורכבות שנוגעות בגבולות האישיות, בהתמכרויות, באובייקטים "as if" של הלן דויטש, או שבנויות על אני מזויף של ויניקוט,…
לקריאה נוספתהמאמר מבוסס על הרצאה שהוצגה בערב עיון של פורום תל-אביב של הפורום הבינלאומי של השדה הלאקאניאני שנערך ב-16.10.2012. חורים שחורים, סינגולריות, והעתיד שכבר כאן מה יעלה בגורלו של אובייקט שנבלע בגרם השמיים שנקרא חור שחור? האם ייעלם? האם ייהפך לחומר אפל? האם החור השחור, כפי שהגה האסטרונום וסופר המדע הבדיוני קארל סגן, הוא קצה של חור תולעת…
לקריאה נוספתב–גוף הסוביקט[1] קולט סולר תרגום: דפנה בן זקן L'en-corps du sujet Colette Soler College clinique de Paris,cours 2001-2002,pages 50-64 מה שמכוון את פיתוחה של הרצאה זו הנו הנסיון לענות על השאלה כיצד עיבד לאקאן את מושג דחף המוות של פרויד ?שאלה ראשונה זו הינה חלק משאלה אחרת מרכזית יותר והיא: מה נותר מדחף המוות…
לקריאה נוספתד"ר יהודה ישראלי העידן המסורתי בו הסמכות הייתה שייכת לטוטם השבטי עובר מן העולם. הסמכות הפוליטית או ההורית שנשארה ממנו אף היא נשחקת, ואפילו האתיקה של האינדיוידואליות כבר לא משכנעת שיש תשובה נכונה "מה נכון?". כל מי שלא נולד עם מחשב הוא בחזקת מהגר בתרבות הרשת והאינטרנט. זאת תרבות בה החולה מתמצא במחלה שלו…
לקריאה נוספתThe Navel of Reality: Trauma Makes Psychoanalysis Possible Idan Oren * This work was presented on the 29th of February, 2016, at a French-Israeli conference on “Psychic Trauma” organized by Comité Freud and Association Lacanienne Internationale (ALI) in Tel Aviv A young patient with anxiety constantly thinks of potential disasters. He had a dream in…
לקריאה נוספתטעם לחיים, סיבה לחיים, ערך לחיים, רצון לחיות, עניין בחיים, הנאה מהחיים, סיפוק מהחיים, שמחת חיים, אהבת החיים – באף אחד מאלה אין שום דבר טבעי, וגם לא שום דבר מובן מאליו. אלה אָפקטים שנטועים בעובדת התודעה, שהיא אֶפקט של השפה. כמובן שהצד השני של הקביעה הזו היא שיש אומללות, סבל, חוסר סיפוק שאין בהם…
לקריאה נוספתLe nombril de la réalité : le traumatisme rend la psychanalyse possible Par Idan Oren[1] Un jeune patient souffrant d'anxiété est constamment préoccupé par l'éventualité de catastrophes potentielles. Il fait un rêve : sur le point de partir en voyage, il a peur de ce qui pourrait lui arriver. Puis il rentre du voyage sain…
לקריאה נוספתמאת: עידן אורן (הטקסט נכתב כהקדמה לסדרת הרצאות שהעברתי בשנת הלימודים 2013-2014 ב"מרחב הקליני" בנושא "תשוקה") לכל התלונות של המטופל הנוירוטי ניתן לעשות רדוקציה לתלונה אחת- "זה לא זה." בן הזוג, העבודה, הלימודים, המדינה שחי בה, ובסופו של דבר- היום-יום, עצם הקיום- זה לא זה. אני קם בבוקר, מתמתח, מצחצח שיניים –זה זה? ה"זה" הראשון מתייחס…
לקריאה נוספתתקציר פרקים 7-9 מסמינר המועקה של לאקאן ( ההרצאה ב 20.9.04 ע"י דפנה בן זקן) לאקאן, להבדיל מתאוריות אחרות, אינו מבסס את המפגש האנליטי על החוויה.לדעתו ביסוס כזה מונח על בסיס שגוי מכיון שהסוביקט אינו ניתן למיצוי ברמה מודעת והוא בראש ובראשונה- לא מודע. הסוביקט, עבור לאקאן, אינו פרסונה, ואינו הסוביקט המוכר בתאוריות אחרות (יחסי…
לקריאה נוספתהקול כאוביקט הראשון של הדחף האוראלי מאת: מארי כריסטין לזניק http://www.laznik.fr תרגום: דפנה בן זקן La voix comme premier objet de la pulsion orale Marie Christine Laznik הקדמה השם המקורי של הרצאה זו היה ”הקול כאוביקט הראשון של הדחף האוראלי" אולם בעקבות עבודתי על מחקרים פסיכו-בלשנים יתכן שעדיף שאקרא לה:"ההטעמות הצליליות[1] של קולו של…
לקריאה נוספתהיכן מתחוללת הפסיכואנליזה ? מאת :דפנה בן זקן daphnabz@gmail.com המאמר התפרסם ב"שיחות" ,כרך כ"ה ,חוברת מספר 1, דצמבר 2010 . אנו מודים למערכת שיחות על ההסכמה לפרסום נוסף של מאמר זה. אבסטרקט. מאמר זה מדגים כיצד הרחיב לאקאן את שדה ההתחוללות בפסיכואנליזה אל מעבר ל"talking cure". בחלק הראשון נציג את מושג…
לקריאה נוספתהמועקה – חרדה ד"ר יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net מתוך סמינר המועקה של לאקאן 1962 The real is “the essential object which isn’t an object any longer, but this something faced with which all words cease and all categories fail, the object of anxiety par excellence” Lacan. תרגום: הממשי הוא האובייקט המזוקק שאיננו אובייקט כבר, אלא משהו…
לקריאה נוספתעד העונג הבא ד"ר יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net ההתענגות הגברית קשורה בגבולות ובחצייתן. ההתענגות הנשית קשורה להתמסרות, אקסטזה ודבקות. איריס אוסלנדר משוחחת עם ד"ר יהודה ישראלי על סקס, מיסטיקה ולשון במשנתו של ז'אק לאקאן 18/3/2007 תחשבו מה שתחשבו על פסיכואנליזה, תסכימו איתי שהיא מתייחסת למיניות בכבוד המגיע לה. פרויד העמיד אותה במרכז תורתו וראה בה מפתח…
לקריאה נוספתהלא מודע וההזדהות סוזי רויזין susy.roizin@gmail.com 25.11.07 מבוא כללי "הפוזיציה של הלא מודע" הינו הגרסה המתוקנת על ידי לאקאן ב1964 של הרצאתו מארבע שנים קודם, בכנס של Boneval . שם הוא הציג את התפיסה שלו בקשר ללא מודע, השונה מהתפיסות המקובלות, תוך כדי התעוררות של דיון מאד סוער. בשעת הכתיבה המחודשת של אותו הטקסט, לאקאן…
לקריאה נוספתעל עגלון, פיגם מצוי ועוד… אדוארדו מינסאס eminesas@gmail.com כוונתי בעבודה זאת היא להדגים איך אפשר להשתמש במושגים תאורטיים פסיכואנליטיים ולקיים שיח עם תוצרי תרבות, כגון שיר. בשיר זה אנו יכולים לזהות דינמיקה שעליה אנו רגילים לחשוב במושגים תאורטיים. במילות השיר אנו מוצאים: -שני ראשי תיבות צבועים ביד -כוכב נחושת נוצץ, ממוסמר בסולית עור -"הלילה…
לקריאה נוספתומה אז?— המציאות היא א-מינית עידן אורן idanorenmail@gmail.com (הטקסט נכתב כהקדמה לסדרת הרצאות שהעברתי בשנת הלימודים 2014-2015 ב"מרחב הקליני" בנושא "סמינר 11") "If a man could pass through Paradise in a dream, and have a flower presented to him as a pledge that his soul had really been there, and if he found that…
לקריאה נוספתחלום של מציאות ד"ר יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net איך באמת עובד הלא-מודע שלנו? איריס אוסלנדר תפסה את הפסיכואנליטיקאי ד"ר יהודה ישראלי לשיחה על יצרים מודחקים, חלומות, ריפוי במילים ותהליך יצירת האגו לפי משנתו של ז'אק לאקאן 21/3/2006 אנחנו מאמינים שאנחנו מכירים את עצמנו אבל האמת היא שאנחנו מרשים לעצמנו להכיר רק את החלקים היותר מחמיאים של…
לקריאה נוספתTrabajo presentado en el Congreso Internacional del if-epfcl en Brasil, julio 2012 “La apuesta clínica en el sujeto y los discursos de la contemporaneidad" No puedo dormir.No puedo.No. Susy Roizin susy.roizin@gmail.com Comienzo con una Cita, del libro Memorias de Adriano, de Marguerite Yourcenar, por su conexión con el síntoma con el cual se presentó un…
לקריאה נוספתEl tiempo del sujeto-niño del inconsciente Susy Roizin susy.roizin@gmail.com Nací en Buenos Aires, argentina, el 16 de diciembre de 1957 Me gradué con el título de Licenciada en Psicología en la Universidad de Buenos Aires y completé la Residencia en Psicología Clínica, con niños y adultos, en el centro de salud mental de Ramat Hen,en…
לקריאה נוספתהסיפוק שבתשוקה יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net הרצאה שניתנה לרגל השקת הספר "האהבה הכי גדולה בעולם" מאת שירה כרמי. בגב כריכת הספר "האהבה הכי גדולה בעולם" מופיעה השאלה: האם אפשר שנממש את תשוקותינו ורצונותינו בלי שנסכן את הביטחון שבחיינו. השאלה הזו לא פוסחת על אף אחד מאיתנו וההתמודדות איתה תלויה באופן שאנחנו מבינים מה זה תשוקה. אני…
לקריאה נוספתמהי הקליניקה הפסיכואנליטית[1]? GABRIEL LOMBARDI תרגום מצרפתית : דפנה בן זקן. daphnabz@gmail.com (זהו טקסט שמסביר את החשיבה מאחורי הקמת המרחב הקליני) מהי הקליניקה הפסיכואנליטית ? מה אנו מבקשים למסור ולחקור בקולג' הקליני? זוהי הזדמנות עבורי להתעמק בשאלה שלאקאן הציג ב –"פתיחה של הסקציה הקלינית" ב-5.1.1977. התעמקות זו תהיה גם נסיון לומר לכם כיצד אני מבין…
לקריאה נוספתזמן באנליזה – חיתוך הפגישה כפירוש מתוך "מלאכת הטיפול הלאקאניאני" יהודה ישראלי, הוצאת רסלינג חיתוך הפגישה על ידי המטפל הוא כנראה הנושא השנוי ביותר במחלוקת בנוגע לפרקטיקה של הפסיכואנליזה הלאקאניאנית, ולא בכדי; הוא מקפל בתוכו את תמצית השוני בין אנליזה פוסט-פרוידיאנית לסוגיה ובין הפסיכואנליזה הלאקאניאנית. הביטוי השכיח של "הפגישה הקצרה" אינו מדויק, שכן לעיתים החיתוך…
לקריאה נוספתד"ר יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net המאמר פורסם לראשונה בכתב העת האינטרנטי: היחידה להיסטוריה ותיאוריה, בצלאל // גיליון מספר 29 – שקט בבקשה! על שתיקות והשתקות תקציר: מאמר זה עוסק מזווית אישית בשתיקתו של הפסיכואנליטיקאי כאקט. לשתיקה בפסיכואנליזה מופעים רבים. הדחף תופס את מקומו של הסובייקט שנעלם ב"מעבר לאקט". הסימפטום כביטוי של הלא מודע תופס את מקומה של…
לקריאה נוספתמיתוסים של אלמוות בפסיכואנליזה מאת ד"ר יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net הרצאה שניתנה לרגל השקת הספר "מלאכת הטיפול הלאקאניאני" ברצוני להראות כיצד מייסדי הפסיכואנליזה, פרויד ולאקאן, בעצמם רקמו מיתוסים של אלמותיות. נתחיל מהשאלה: מהי חשיבה מיתולוגית? היטיב לתאר זאת האנתרופולוג קלוד לוי שטראוס. הוא לוקח כדוגמא מיתוס של הילידים באזור ונקובר בקנדה. האינדיאנים לא יכלו לצאת…
לקריאה נוספתהפנטזיה באקט המיני על פי לאקאן מאת ד"ר יהודה ישראלי israely3@bezeqint.net בסמינר ארבע-עשרה, הלוגיקה של הפנטזמה, בבואו לבחון את העונג באקט המיני, לאקאן מגיע למסקנה שבקרב נוירוטים, התשוקה ולא רק הסיפוק היא מרכיב חיוני בהתענגות, וצורתה של התשוקה היא פנטזיה. מקור העונג אינו בסיפוק האורגני אלא בחזרתיות של חוסר סיפוק קדום, החוסר סיפוק האינססטואלי….
לקריאה נוספתPreludio 10: LA RESPUESTA NO-TODA DEL ANALISTA Susy Roizin susy.roizin@gmail.com Qué responde el psicoanalista? Responde…”Hola?…” “Buenas tardes”…. “Buenos días”…., según la hora, según el lugar. El analista responde a un teléfono celular, un mensaje de texto, un email, o una red social por internet… en fin, él no es ajeno a las vicisitudes de…
לקריאה נוספתEl discurso del capitalismo Marc Strauss Conferencia pronunciada en el Instituto de Psicología de la Universidad de Sâo Paulo, Brasil, el 23 de abril de 2015 Traducción: Eduardo Minesas – Forum Tel Aviv (IF-EPFCL) Max Weber, en su conocida obra La ética del protestantismo, desarrolló la idea que el protestantismo inventó la ganancia por la…
לקריאה נוספתSobre un carrerito, ruda y algo más Eduardo Minesas eminesas@gmail.com Con este trabajo intentamos mostrar un modo posible de poner a dialogar el discurso analítico con otros discursos que circulan en la sociedad. En este caso, el discurso literario, poético. Encontramos así en un poema contenidos que podemos considerar a la luz de conceptos que…
לקריאה נוספתEl tiempo del sujeto-niño del inconsciente Susy Roizin susy.roizin@gmail.com Propongo "jugar " con el título, jugar a cambiar la puntuación, para que las mismas palabras susciten diferentes resonancias significantes. 1.El tiempo del sujeto… niño del inconsciente. El inconsciente, estructurado simbólicamente, engendra al sujeto, como a un niño-producto del lenguaje, un niño muy, que (en tanto…
לקריאה נוספתEl partenaire sexual Luis Izcovich Traducción del francés: Eduardo P. Minesas (Foro Tel Aviv-IF-EPFCL) La cuestión del partenaire sexual -especialmente la de la elección y modalidades del lazo entre el sujeto y su objeto- atraviesa el campo de la doctrina analítica desde Freud hasta nuestros días y la respuesta que recibe difiere de acuerdo a…
לקריאה נוספתSobre la falla: "Ya no sos mi Margarita, ahora te llaman Margot" Eduardo Minesas MARGOT Letra: Celedonio Flores Música: Carlos Gardel y José Razzano Año: 1919 …Son macanas, no fue un guapo haragán ni prepotente, ni un cafisho veterano el que al vicio te largó; vos rodaste por tu culpa y no fue inocentemente: ¡Berretines…
לקריאה נוספתEl pasage de una escritura a la otra[1] Abramovitch, Sheila[2] & Pollo, Vera[3] Traduccion al Espanol Maria Luisa Rodriguez "Joyce , el síntoma" propone Lacan que sea escrito de esta manera en el Seminario 23 , enteramente dedicado a lo que el psicoanálisis puede aprender de James Joyce. Precursor de la novela moderna y creador…
לקריאה נוספתPsychoanalytic Myths of Life after Life Yehuda Israely israely3@bezeqint.net Introduction At the occasion of a conference held at Tel-Aviv, to celebrate the publication in Hebrew of my recent book: "The Craft of the Lacanian Treatment", I prepared a lecture. There was no point repeating what was already in the book but still, I thought it…
לקריאה נוספתPrelude 10: THE NOT-ALL RESPONSE OF THE ANALYST Susy Roizin susy.roizin@gmail.com What does the psychoanalyst respond? "Hello?…" "Good afternoon" …. "Good morning"…, it depends on time, it depends on place… the analyst responds to cell phones, text messages, emails and social networking websites…well, he is not a stranger to the vicissitudes of his time. Our…
לקריאה נוספתPresented at the English seminar in Paris 2007 Susy Roizin. Forum Tel Aviv susy.roizin@gmail.com Psychoanalysis deals with the subject in his singularity. This singularity can be defined as the way the subject positions himself in relation to castration either in the oedipal process or while facing the impact of the language that will transform the…
לקריאה נוספתThe Analysis of the Real Prof. Uri Hadar Department of Psychology Tel Aviv University Ramat Aviv 69978 Israel Short title: The Real February 2009 Introduction The order or the register of the Real is probably the most elusive of the Lacanian orders: On one hand, the term 'real' implies something concrete, perhaps even tangible. On…
לקריאה נוספתThe Real (and the) Intersubjective Uri Hadar Department of Psychology Tel Aviv University Ramat Aviv 69978 Israel Short title: The Real December 2009 Abstract The notion of the Real in Lacan is very paradoxical because, on one hand, it bears a similarity to what we intuitively consider as real, namely, something that is immediately graspable…
לקריאה נוספת"Je est un autre." A psychoanalytic approach to the question of identity. Sol Aparicio Tel Aviv Forum, June 20, 2015 1. Who do you think you are ? Identity and/or identification·. During the past thirty or forty years, identity has become a most important issue in our society. We know how concerned people are…
לקריאה נוספתBernard Nominé Tel Aviv, November 2013 Whatever it might seem, the symptom, as psychoanalysts understand it, is an economical position. This is why possibly we hold on to it. I think it is something that doctors are well aware of: there are some symptoms for which the patients are fond of. It is the case…
לקריאה נוספתBernard Nominé Tel Aviv, november 2013 As an introduction to the conference on music I shall give tomorrow evening, I shall give you tonight some elements about the voice, this unthinkable object that Lacan has extracted from this first mythic pact between the human being and speech. ”For this subject who is in the process…
לקריאה נוספת